Житомирські школярі варили страви, якими селяни рятувалися від голоду
У культурно-мистецькому центрі "Поліська хата" відбувся захід-реквієм
У культурно-мистецькому центрі "Поліська хата" в селі Городському Коростишівського району, що на Житомирщині, під час заходу-реквієму школярі слухали свідків Голодомору і намагалися відтворити страви, якими рятувалися від смерті селяни в 30-і роки минулого століття. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на "День".
У "Поліській хаті" відтворили побут часів великої трагедії. Пом’янути жертв Голодомору прийшли люди, які знають про голод з власного досвіду чи з розповідей батьків, краєзнавці, історики, педагоги і школярі.
Школярі не лише почули правдиві розповіді про Голодомор, а й довідалися, чим рятувалися від голоду селяни. Деякі страви - вариво з кропиви, жому, подрібнених качанів кукурудзи, сухого листя, коржики з липового листя, макухи – діти намагалися відтворити з допомогою старших людей.
Під час виховного заходу читали вірші і виконували пісні про трагедію українського народу, звучали слова молитви.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Житомир