Деруни на фестивалі у Коростені смажили мер, робот Євстасій і сотні майстринь
Хлопці з гуртка робототехніки презентували автоматичного майстра дерунової справи Євстасія
У Коростені, що на Житомирщині, відсвяткували 11-й міжнародний фестиваль дерунів. Про це повідомляє Depo.Житомир з посиланням на SEEDS.
Яких тільки дерунів тут не смажили в цей день: з м’ясом, капустою, грибами, шкварками. Червоні, жовті, зелені (з шпинатом), були тут навіть чорні деруни – з чорнилами каракатиці. Дехто з майстринь примудрився навіть страусині яйця додавати замість звичайних курячих.
Однак на ціну незвичний інгредієнт не вплинув. Продавали "страусині" деруни по 8 гривень за штучку. Приблизно стільки коштували майже всі звичайні деруни на фестивалі, складніші картопляні страви, з додаванням начинки, вартували дорожче.
Не обійшлось свято без традиційного майстер-класу від мера Коростеня Володимира Москаленка. Міський голова одягнув фартух, нажарив дерунів, скуштувати які могли всі охочі.
Цьогоріч на фестивалі деруни жарили навіть роботи. Таке на Дерун Fest в Коростені було вперше. Хлопці з гуртка робототехніки презентували автоматичного майстра дерунової справи Євстасія.
Нагадаємо, що у Вінниці роздали "Летючих слонів" за найсмішніші короткометражки.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Житомир